TIPS & RÅD

TIPS & RÅD

Ta hand om din snöslunga!

Att köpa en snöslunga ska ses som en investering som ska vara många år framöver. Tar du hand om den som man ska kommer den att fungera i många år framöver. När den har stått obrukad hela våren, sommaren och hösten och det börjar bli dags att använda den är det viktigt att kontrollera oljenivån. Kolla så att nivån ligger rätt på oljestickan. Fyll sedan på ny och fräsch bensin, när slungan sätts in efter säsong är det viktigt att köra slut på bensinen eftersom detta är en färskvara och inte kommer att fungera nästkommande säsong. Smörj också upp vajrar och axlar med lite fett.

Servicetips!

Provstarta!

Det är inte roligt att bli stående med en icke fungerande snöslunga när den verkligen behövs, provstarta därför maskinen redan på höstkanten och kontrollera därmed att den fungerar som den skall.

Montera dit batteriet!

Ett nyladdat batteri sätts på plats och kopplas in. Snöslungor med elektrisk start blir vanligare och vanligare, underhållsladda gärna batteriet då och då när det inte är säsong så håller det sig fräsch, lagra batteriet i ett torrt utrymme med plusgrader. Fäst de två batterikablarna till respektive poler, den röda kabeln kopplas till pluspolen på batteriet.

Rengör tändstiftet.

Använd en stålborste till att ta bort eventuell sot ifrån tändstiftets elektrod. Kolla så att där är tillräcklig med olja i motorn, använd dig av markeringen på oljestickan och kolla så att där är olja ända upp till ”full” markeringen. Kolla inte oljan när maskinen just varit igång, då kommer den att visa för låg oljenivå. Om oljan är missfärgad byter du den genom att försiktigt lossna på oljepluggsbulten under motorn. Låt den gamla oljan rinna ner i ett tråg, spann eller dylikt och återbörda oljan till närmaste bensinstation.

VIKTIGT! Kontrollera i din instruktionsbok vilken typ av olja du ska använda till just din maskin!

Fyll ny bensin på tanken!

Bensin är en färskvara och bör inte vara äldre än tre månader. Provstarta motorn, sätt gasreglaget mitt emellan låg och hög. Ställ chokereglaget på full. Tryck tre till fyra gånger på primerblåsan, dvs den blåsa som sprutar bensin rakt in i förgasaren. Vrid om tändningen. Om du har en maskin med startsnöre drar du ut snöret tills du känner motstånd, släpp efter sakta och dra sedan hastigt och kraftfullt i startsnöret. Gör om processen om motorn inte startar första gången. Om motorn inte startar alls på detta sätt, kontakta närmaste återförsäljare.

Kontrollera att du har extra brytbultar!

Brytbultarna låser snöskovlarna fast till axeln som driver dessa. Om t ex en sten, pinne eller isklump hindrar skovlarna från att snurra runt som de skall går brytbulten av vilket förhindrar allvarliga skador på axel och transmission. Om du inte har ersättningsbrytbultar av rätt dimension utan ersätter dessa med en spik eller annan form av skruv eller bult riskerar du alltså att maskinen går sönder med eventuellt höga kostnader som följd nästa gång något fastnar i snöskovlarna, använd endast original brytbultar avsedda för just din maskin.

Serviceverkstad

Om du behöver hjälp eller service av din maskin rekommenderar vi dig att kontakta närmaste auktoriserade återförsäljare med serviceverkstad.

  • echo
  • ariens

NyheterView All